Agenda

  • Oktober 2023: Expositie Maja de Jong-de Herder uit De Rijp

  • Onder de titel ‘Maja’s Dieren' exposeert Maja de Jong-de Herder in de maand oktober 2023 in Museum Jan Boon.

  • De opening is op zaterdag 7 oktober om 16.00 uur en wordt verricht door Martha Dirkmaat-Planting, voormalig kunstrecensent van het Noordhollands Dagblad en schrijver van kunstboeken. Zangeres (en actrice en entertainer) Nadja Filtzer, Maja’s dochter, komt optreden. Iedereen is welkom om de start van de tentoonstelling bij te wonen.

  • ‘Maja’s Dieren’ is een overzichtsexpositie van diverse kunstvormen waarin dieren een hoofdrol spelen. Ze komen voor in lappencollages, een kamerscherm, keramiek, haakwerk en gemengde techniek. Er is veel vroeg werk te zien. Maja, inmiddels 83, startte als veertienjarige vrijwilliger in het vogelhuis van Artis, waar ze later als student aan de Kunstnijverheidsschool haar eerste tekeningen maakte. Ook tijdens haar jaren in Mexico, als echtgenote van kunstenaar Luis Filcer (geboren Filtzer), maakte ze veel tekeningen in dierentuinen. Dat werk is in Mexico een aantal keren geëxposeerd, zowel in solotentoonstellingen als in gezamenlijke exposities met ook werk van Luis.

    De expositie is van 7 tot en met 29 oktober -elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur- te bezoeken.

  • Gratis entree. Gratis Jan Boon Wandelroute.

   Tot en met oktober 2023: vaar met het Monumentenschuitje tussen de musea en de mooiste monumenten van Graft en De Rijp. Reserveer via www.rondvaartderijp.n