• Juni: ‘Keramiekgeluk’ van Ellen Duijn en Marjolijn Ooijevaar

  De Rijp – In Museum Jan Boon is de weekenden van de maand juni de expositie ‘Keramiekgeluk’ te zien. ‘Keramiekgeluk’ omvat keramiek dat een duidelijke link heeft met flora en fauna. De makers zijn Ellen Duijn uit De Rijp en Marjolijn Ooijevaar uit Nibbixwoud.

  Boswachter, televisiepersoonlijkheid en schrijver van natuurboeken Arjan Postma opent de expositie op zondag 4 juni om 13.00 uur.

  Ellen Duijn maakt sinds 2017 keramiek. Enerzijds zijn dat keramieken paarden; voor Ellen een boeiend onderwerp omdat zij gefascineerd is door hun spieren, souplesse, beweging, maar ook hun karakters. Keramiek werkt ze af met oxides, onderglazuren, glazuren of met een rakustook. Daarnaast draait ze sier- en gebruikersgoed op haar pottenbakkersschijf. Deze worden met glazuur afgewerkt. Het zijn alle unieke stuks.

  Marjolijn Ooijervaar maakt sinds 2010 keramiek. In haar werk komt de natuur in structuren, bladeren, kleuren en stookmethodes die ze gebruikt tot uiting. Door haar werk in de zorg ziet zij ook de kwetsbaarheid van natuur en mens, een continue stroom van jong en kwetsbaar naar oud en dor. Ze maakt ook ecoprints van bladeren en drukt deze af op papier, keramiek en stof.

  Open: de hele maand juni elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gratis entree.

Museum Jan Boon beeld expo juni 2023 Ellen en Marjolijn

  

Juli: Kleurrijk De Rijp

Thema: jong talent. Met expositie van meubelmakers Guus van Velthuijsen en Laura Bosman uit Graft. Guus werd in 2018 en 2019 Nederlands kampioen meubelmaken.

 • Jan Boon maakt onderdeel uit van de permanente expositie in het oude raadhuis van De Rijp.
 • Altijd gratis entree.
 • Gratis Jan Boon Wandelroute.
 • Check onze Facebookpagina voor actualiteiten.